Kasvatamme rakkaudella
/

 

 


"Ahomansikka Ahontiellä, kodinomaista on siellä.

Kesät talvet liikutaan, lähimetsissä seikkaillaan.

Uusia asioita koetaan, lauletaan, soitetaan ja maalataan.

Paljon meillä leikitään, tutkitaan, opitaan ja mietitään.

Polku vie varhaiskasvatuksesta esiopetukseen, jokaiseen sydämeen pienoiseen."


Esittely

Päiväkoti Ahomansikka on yksityinen 48 paikkainen päiväkoti, joka sijaitsee luonnonläheisellä paikalla Kiimingin isoahonkankaalla. Tarjoamme varhaiskasvatuspalveluja 1-5 -vuotiaille lapsille. Toimimme kolmessa ryhmässä, jotka ovat 1-3 -vuotiaiden Tähtitaivas, 3-4 -vuotiaiden Poutapilvet sekä 5-vuotiaiden Aurinkotuuli. Päiväkoti Ahomansikka on aloittanut toimintansa vuonna 2007 kodikkaissa, tilavissa ja uudenaikaisissa päiväkotikäyttöön suunnitelluissa tiloissa. Arvojamme ovat lapsilähtöisyys, lasten hyvinvointi ja ekologinen kestävyys. Meillä lapsi kasvaa, kehittyy ja oppii leikkimällä, kokeilemalla ja tekemällä itse. Toiminta-ajatuksemme on "leikkien ja liikkuen iloa elämään". Toiminnassamme korostuvat liikuntakasvatuksen lisäksi ympäristö- ja taidekasvatus. Arvostamme lasten omaehtoista ja pitkäkestoista leikkiä.

Liikuntakasvatusta toteutamme viikoittain sisä- tai ulkoliikuntana. Lisäksi liikumme lähiluonnossa sekä puistossa. Ulkoilemme paljon säällä kuin säällä, ja kannustamme lapsia liikunnallisiin leikkeihin niin sisällä kuin ulkonakin. Ympäristökasvatus näkyy toiminnassamme konkreettisesti Metsömörrin ja Vihreän lipun kautta. Metsämörri on satuhahmo, joka innostaa lapset lähiluontoon leikkimään, liikkumaan, ihmettelemään ja tutkimaan. Henkilöstömme on koulutettu Metsämörri-ohjaajiksi. Käymme metsäretkillä viikoittain. Vihreä lippu on puolestaan kansainvälinen kestävän kehityksen ja kasvatusalan ympäristösertifikaatti, jonka avulla konkretisoimme kestävän kehityksen periaatteita jokapäiväisessä kasvatustoiminnassamme. Ympäristöjärjestö FEE Suomi on myöntänyt meille Vihreän lipun vuonna 2010 osoituksena kestävään kehitykseen perustuvasta toiminnasta. Vihreän lipun myöntämisen edellytyksenä on, että ympäristökasvatus on jatkuvasti kehittyvää, suunnitelmallista ja korkeatasoista toimintaa ympäri vuoden. Vihreä lippu -toiminnan avulla lapset saavat myönteisiä kokemuksia yhteisiin asioihin vaikuttamisesta ja kestävän tulevaisuuden rakentamisesta. Kädentaitoja harjoittelemme viikoittain monipuolisin menetelmin ohjatusti ja omaehtoisesti. Meillä lapsi saa mahdollisuuden löytää oman tapansa ilmaista itseään. Ahomansikassa toimimme päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on lasten yksilöllisyyden huomioiminen, vuorovaikutustaitojen tukeminen sekä rauhallisen ilmapiirin saavuttaminen. Pienryhmiä käytetään leikeissä, ohjatussa toiminnassa, siirtymätilanteissa, ulkoilussa ja ruokailussa. Pienryhmissä lapsi pääsee osallistumaan aktiivisesti oman ryhmänsä toiminnan suunnitteluun. 


Henkilökunta

Ahomansikassa työskentelevät toimintakaudella 2022-2023 päiväkodinjohtaja Eveliina, varhaiskasvatuksen opettajat Noora, Helena ja Satu sekä varhaiskasvatuksen lastenhoitajat Karoliina, Johanna ja Riitta. Tähtitaivas-ryhmässä työskentelevät Helena, Karoliina ja Johanna, Poutapilvet-ryhmässä Satu ja Riitta sekä Aurinkotuuli-ryhmässä Noora. Vakituisen henkilökunnan tukena toimii yrittäjä Sirpa, joka hoitaa hallinnollisen johtamisen. Ahomansikan henkilökunta tekee työtään koko sydämellä ammatillisuutta unohtamatta.


Riitta Tervo, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja (oppisopimusopiskelija)

Johanna Hevosmaa, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja (oppisopimusopiskelija)