Kasvatamme rakkaudella
/

 

 

Esittely 

Päiväkoti Metsämansikka avattiin 2.1.2023 uusissa, väljissä ja kodinomaisissa tiloissa luonnonläheiselle paikalle Isoahonkankaalle. Tilojen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota liikunnan mahdollistamiseen sekä leikkiympäristöihin. 

Tarjoamme varhaiskasvatusta 1-5-vuotiaille sekä esiopetusta 6-vuotiaille lapsille. Päiväkodissa toimii seuraavat ryhmät: Kultahiput (1-2v), Tähtisilmät (3-4v) ja Päivänsäteet (5-6v). Arvojamme ovat kodinomaisuus, lapsen etu sekä joustavuus. Meille on tärkeää, että jokainen lapsi nauttii olostaan päiväkodissa. Teemme kaikkemme, jotta myös vanhemmat ovat tyytyväisiä. Toiminnassa painotamme ympäristökasvatusta, kestävää kehitystä sekä liikunnallista lapsuutta. Meillä lapset pääsevät ulkoilemaan, retkeilemään ja liikkumaan päiväkodin lähiympäristössä ympäri vuoden. 

Metsämansikassa toimii yksi esiopetusryhmä, Päivänsäteet. Esiopetuksessa ei ole käytössä kirjaa, vaan esiopetus toteutetaan toiminnallisesti tehden, kokeillen, tutkien ja liikkuen. Kirjattomuus mahdollistaa lasten osallisuuden ja oppimisen lasten mielenkiinnonkohteiden kautta. Kirjattomuus ei tarkoita, ettemme istu välillä myös pöydän ääressä tekemässä "kynätehtäviä" tai muita harjoituksia. Tehtävät kerätään lapsen omaan kansioon, jonka lapsi saa muistoksi esikoulun päätyttyä. Hyödynnämme esiopetuksessa monipuolisia oppimisympäristöjä, kuten metsiä, puistoa ja urheilukenttiä. Teemme yhteistyötä Kiiminkijoen koulun ja Mansikkamaan päiväkodin esiopetusryhmän kanssa. Meillä on oma kummiluokka Kiiminkijoen koulusta, jossa vierailemme kuukausittain. Esiopetus järjestetään maanantaista torstaihin klo 9-13 ja perjantaisin klo 9-12.

Henkilökunta

Metsämansikassa toimintakaudella 2022-2023 työskentelevät päiväkodinjohtaja ja varhaiskasvatuksen opettaja Eveliina, varhaiskasvatuksen opettajat Jukka ja Siiri sekä varjaiskasvatuksen lastenhoitajat Asta, Elina, Jenni R., Mari, Jenni T. ja Monika. Päivänsäteet-ryhmässä työskentelevät Eveliina, Asta ja Elina, Tähtisilmät-ryhmässä Jukka, Mari ja Jenni R. sekä Kultahiput-ryhmässä Siiri, Jenni T. ja Monika. Vakituisen henkilökunnan tukena toimii yrittäjä Sirpa, joka hoitaa hallinnollisen johtamisen. Metsämansikan henkilökunta on kokenutta, huumorintajuista ja helposti lähestyttävää.